• امروز : پنج شنبه - ۳۰ اسفند - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 20 March - 2025
13

صرفه‌جویی ۲۰ میلیون دلاری؛ هدیه “دسترنج رضابافت” به اقتصاد ملی

  • کد خبر : 4360
  • 05 اردیبهشت 1403 - 15:37
صرفه‌جویی ۲۰ میلیون دلاری؛ هدیه “دسترنج رضابافت” به اقتصاد ملی
معاون صنایع عمومی وزیر صمت گفت: کارخانه دسترنج رضابافت با توسعه فقط یکی از قسمت‌های خود نزدیک به ۲۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی سالیانه برای کشور حاصل کرده است.

به گزارش پایگاه خبری عصر قزوین، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت به همراه محسن رستمی رئیس سازمان صمت استان قزوین و حسن فلک‌فرسایی مدیرعامل شرکت کارخانجات دسترنج رضابافت از خط تولید این واحد تولیدی برتر صنعت نساجی استان قزوین بازدید کرد و از نزدیک در جریان توانمندی‌های این واحد صنعتی و نیازهای آن قرار گرفت.

افتتاح طرح توسعه ۱۳۰۰ میلیاردی در دسترنج رضابافت

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از این شرکت در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به فعالیت صنایع مهم حوزه نساجی در استان قزوین اظهار کرد: باید از جامعه نساجی ایران به ویژه پیش‌کسوتان این صنعت از جمله مهندس حسن فلک‌فرسایی باید تشکر ویژه کنیم، چرا که بر اساس آمار مرکز آمار ایران در حوزه پوشاک در شب عید به تعادل قیمتی رسیدیم.

محمدمهدی برادران تصریح کرد: کارخانه دسترنج رضابافت با توسعه فقط یکی از قسمت‌های خود نزدیک به ۲۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی سالیانه برای کشور حاصل کرده که اگر این موفقیت را در کنار سایر اقدامات این واحد بگذاریم، چه میزان اشتغال و صرفه‌جویی به دست آمده است که ا ین دستاورد مرهون تلاش مهندس فلک‌فرسایی است که بیش از ۶۰ سال در صنعت نساجی مشغول به فعالیت بوده و جزو افتخارات صنعت نساجی کشور هستند.

وی با بیان اینکه صنایع نساجی می‌توانند ماشین‌آلات خطوط توسعه خود را با ارز نیمایی خریداری کنند، گفت: در همین راستا کارخانه دسترنج رضابافت در ۳ ماه آینده طرح توسعه را با ۱,۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری افتتاح می‌کند.

معاون صنایع عمومی وزیر صمت یادآور شد: دسترنج رضابافت خوشبختانه جز واحدهایی است که مشکل برق کارخانه را به صورت خودکفا حل کرده و امیدواریم مجموعه وزارت نیرو مانند سال قبل عمل نکرده و حداقل برای عدم قطع برق بعد از بخش خانگی بخش صنعت را در اولویت قرار دهد. در ضمن میزان ضایعات این واحد فقط یک‌درصد است که دستاورد بزرگی برای این صنعت محسوب می‌شود.

ظرفیت تولید دسترنج رضابافت به ۴۰ هزار تن می‌رسد

مهندس حسن فلک‌فرسایی، مدیرعامل شرکت کارخانجات دسترنج رضابافت هم در حاشیه این بازدید با تأکید بر اینکه در فعالیت خود پویا و قوی عمل می‌کنیم و آویزان کسی نیستیم، گفت: سرمایه در گردش متعلق به خودمان است و از بانک‌ها هم وام جزئی در حد ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان وام گرفتیم، در صورتی که اجناس موجود کارخانه با یک برآورد سرانگشتی ۱,۳۰۰ میلیارد تومان ارزش دارند.

وی اضافه کرد: در پرداخت بیمه و مالیات هم عقب نیستیم و حتی با توجه به توان کارخانه نسیه‌فروشی هم داریم. در ضمن ۶۷۰ نفر اشتغال داریم و ظرفیت تولید فعلی ما سالانه ۲۲ هزار تن است که با راه‌اندازی طرح توسعه به ۴۰ هزار تن می‌رسد.

فلک‌فرسایی ادامه داد: در ضمن به کشورهای قزاقستان و تاجیکستان صادرات بالایی داریم و بنای ورود به بازار آفریقا را داریم.

مشکل تسویه تسهیلات ارزی

این کارآفرین نمونه صنعت نساجی کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه این شرکت فقط یک مشکل دارد، گفت: این مشکل هم به این دلیل به وجود آمده که موضوع تفهیم نشده است.

فلک‌فرسایی افزود: زمانی که اعلام شد کمبود برق داریم و به تولید برق در قالب نیروگاه‌های سی‌اچ‌پی را نیاز داریم، نیروگاه دیگری را درست کردیم. برای این موضوع در بانک صنعت و معدن ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو گشایش اعتبار کردیم و طبق قراردادمان از روی که بهره‌برداری را شروع کردیم، ۶۰ درصد فروش برق ما به بانک پرداخت و ما هم ۴۰ درصد را دریافت کردیم. بانک بعدها اعلام کرد که ما ۷۰ درصد و دسترنج رضابافت ۳۰ درصد را دریافت کند که ما قبول کردیم و پولمان در بانک صنعت و معدن ماند.

مدیرعامل دسترنج رضابافت با بیان اینکه بعدها گفتند که گشایش از طریق بند دال قانون بودجه بوده و حجم گشایش اعتبار بند دال یک‌میلیارد دلار است، گفت: در صورتی که تسهیلات ما ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار است و این پول را به بانک دادیم و بانک خودش دریافت مستقیم دارد.

فلک‌فرسایی تصریح کرد: در حال حاضر به ما می‌گویند بایستی از بازار تهیه کنید و بیاورید پول ما را بدهید که این اقتصادی نیست و این کار به ضرر کارخانه ما تمام می‌شود. واقعیت این ظلم به ماست، چون ما برق را به صورت ریالی فروختیم و اگر از ما ارزی می‌خریدند، حق با آنها بود.

وی ادامه داد: در نهایت ۲۴ میلیارد تومان پول فروش برق این واحد نیروگاهی کوچک نزد بانک مانده و به حساب برق منطقه‌ای زنجان ریخته شده و در واقع خرید برق از نیروگاه مادر قالب خرید تضمینی ۵ ساله صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asreqazvin.ir/?p=4360

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.