به گزارش پایگاه خبری عصر قزوین؛ پنجاهوهشتمین جلسه صحن علنی شورای شهر با غیبت ولی چگینی و فرجاله فصیحی رامندی برگزار شد، فاطمه اشدری به دلیل کسالت جلسه را از اواسط آن ترک کرد و محسن حقشناس و علی فرمانی اگرچه تا پایان جلسه حضور داشتند اما با پایان جلسه بلافاصله صحن را ترک کردند.
قاسم الهیاری، مهری سادات تقوی، حسین صلحجو و مهدی مهدیخانی ۴ عضو شورا بودند که پس از پایان رسمی جلسه شورای شهر وارد تنش و بگو مگو شدند. تنش آنها به سمت و سویی رفت که صراحتا یکدیگر را به دروغگویی متهم کردند و طوری نشان دادند که گویا منافع مردم و شهر به آسانی قربانی لج و لجبازی اعضای شورا شهر می شود.
سوال رئیس شورا چه بود؟
اما ماجرای درگیری برخی از اعضای شورا در انتهای جلسه پنجاهوهشتم شورا از آنجا آغاز شد که فرمانی رئیس شورای شهر در جریان بررسی لایحه واگذاری ۱۹ قطعه زمین از طریق مزایده عمومی در صحن علنی از مدیر املاک شهرداری پرسید: آیا صحت دارد که گفته میشود شورا لوایح درآمدی را تصویب نمیکند و بهنامزاده بلادرنگ پاسخ داد: خیر.
پس از این سوال لایحه مذکور تصویب شد و جلسه رسما پایان یافت اما پای چند تن از اعضای شورا به بحث جدل جنجالی باز شد.
وقتی الهیاری در تلاش بود تا از دروغ بودن عدم تصویب لوایح درآمدی در صحن دفاع کند، مهدیخانی صراحتا او را به دروغگویی متهم کرد و پس از آن صدای مهریسادات تقوی مبنی بر عدم تصویب لوایح کمیسیونش بلند شد.
لوایح ۲ تا ۴ بار در صحن مطرح شد
تقوی با صدای بلند تأکید کرد: فیلم جلسات شورا در تاریخهای مختلف موجود است. ۳۳ لایحه از لوایح کمیسیون من (کمیسیون املاک) هر کدام ۲ تا ۴ بار به صحن آمده و با تلاش چند ماهه تنها ۱۰ مورد از آنها مصوب شده است.
تخلف کرده بودید
الهیاری در پاسخ به تقوی گفت: برای اینکه تخلف کرده بودید. یک زمین در یک روز به دو قیمت متفاوت کارشناسی شده بود. اینها باید مشخص شود.
مگر شورا میرزابنویس است؟
الهیاری در پاسخ به اظهارات تقوی گفت: مگر شورا میرزا بنویس است؟ در لایحه زمینی مطرح شده که سند نداشته و مشکل داشته. شما شورای مردم هستید یا شورای شهردار؟ اگر قرار است هرچه از شهرداری آمد شورا دستش را به نشان رای دادن بالا ببرد پس برای چه اینجاست؟ در آن لوایح تخلف شده بود. مشکل لوایح باید حل میشد تا دوباره بررسی شود. مشکل لوایح، اعداد غیرواقعی است.
تقوی بیان کرد: آیا در همه ۳۳ لایحه تخلف وجود داشت؟ شما ۵ نفر در یک برهه تصمیم گرفته بودید به لوایح ملکی رأی ندهید. این گروکشی است. فیلم جلسات را نگاه کنید. من چند بار مشکل لوایح را پرسیدم.
عمدا رأی نمیدهند
صلحجو در این میان رو به تعدادی از خبرنگاران، توضیح داد: پس از آنکه ۵ نفر از اعضای شورا در روز ارتش از شهردار ۱۰ میلیارد تومان برای برخی موارد درخواست کردند و شهردار مخالفت کرد این گروه به اتفاق با لوایح درآمدی مخالفت میکنند و به این لوایح رأی نمیدهند تا تصویب نشود.
دروغ میگویند
او ادامه داد: الان که آقای فرمانی از بهنامپور میپرسد آیا ما لوایح را برگرداندهایم، او حرمت کرده و میگوید نه. چون بهعنوان کارمند شهرداری چیز دیگری نمیتواند بگوید. در حالیکه دروغ میگویند و لوایح را برمیگرداندند. ما ۴ نفر به لوایح رأی میدادیم اما آن ۵ نفر نه.
در برابر دروغگو باید دروغگو بود
در ادامه صلحجو خطاب به الهیاری گفت: دروغگو دشمن خداست. چرا دروغ میگویید. الهیاری گفت: شما دارید دروغ میگویید و صلحجو باز پاسخ داد: در برابر دروغگو باید دروغگو بود.
گفتیم اول خواستههای مردم را تکمیل کنید
سپس الهیاری خطاب به رسانهها توضیح داد: شهرداری میخواهد ۷۰۰ میلیارد برای ساختمان خودش هزینه کند، ما گفتیم وقتی ساختمان شهرداری را به صحن میآوریم که شما پروژههایی مانند میدان ترهبار، پارک اندیشه و میدان دفاع مقدس را بهعنوان خواستههای مردم تکمیل و بعد برای دفتر و دستک خودتان هزینه کنید.
لوایح درآمدی روی هوا معلق ماند
تقوی در واکنش به اظهارات الهیاری گفت: این به مزایده ۳۳ زمین چه ربطی دارد؟ من رئیس کمیسیون املاکم و تمام لوایحم ۳ ماه روی زمین ماند! بعد الان به رسانهها میگویید ماجرای لوایح درآمدی اینگونه نبود ولی این واقعیت نیست و لوایح ملکی_درآمدی معلق روی هوا مانده بود.
اتهام دو طرفه
صلحجو و الهیاری در این میان یکدیگر را رسما به دروغگویی متهم کردند. صلحجو در میان صحبتهایش اشاره به عدم موافقت شهردار به ۱۰ میلیارد تومان مورد مطالبه گروه ۵ نفره شورا کرد و الهیاری از او خواست دروغ نگوید. صلحجو گفت: اگر دروغ بد است چرا شما دروغ گفتید؟ و اللهیاری پاسخ داد: چون شما دروغ گفتید.
سپس صلحجو گفت: اگر ما دروغ گفتیم یعنی فرمانداری هم دروغ گفته؟ ما چه دروغی گفتیم؟ الهیاری اظهار داشت: همینکه گفتید به لوایح درآمدی رای داده نشده دروغ است. صلحجو دوباره تأکید کرد: راست گفتم. الان هم میگویم به لوایح درآمدی رأی ندادید.
از ترس تکذیب کردید
تقوی در این میان دوباره تأکید کرد: من رئیس کمیسیون املاکم و میگویم تمام لوایح من ۳ ماه روی زمین ماند. او سپس خطاب به نماینده شهردار گفت: شماها از ترس اینکه این لایحه هم رأی نیاورد، رأی ندادن شورا به لوایح درآمدی را تکذیب کردید.
کشاورز، نماینده شهردار نیز خطاب به تقوی گفت: خانم دکتر منصفانه صحبت کنید. اراده افراد برای من محرز نیست. قضاوت من این است که موضوعات فنی مطرح شده است.
ایراد لایحه را نگفتند
تقوی در اینجا برآشفت و به کشاورز نهیب زد که چه منصفانهای؟ در لایحه مربوط به ۳۳ زمین آقای فرمانی حتی ایراد لایحه را نگفتند تا من ایراد را رفع کنم. فقط گفتند رای ندهید و کار نداشته باشید.
اگر رسانهها کار کند من مینویسم دروغ است
تقوی در ادامه با مخاطب قرار دادن جمع و بااشاره به الهیاری افزود: او میخواهد خبر مورد نظر خودش کار شود و با اینکار خبر دروغش را به رسانهها بدهد و سپس خطاب به رسانهها گفت: این خبر دروغ است، دروغ است، دروغ است و به محض اینکه یکی از رسانهها این خبر را کار کند من مینویسم خبر دروغ شورای شهر!
او سپس خطاب به جمع گفت: آنها به موضوع صحه میگذارند. وقتی از بهنامزاده و کشاورز درباره صحت رأی نیاوردن لوایح درآمدی میپرسند آنها چنین چیزی را تکذیب میکنند در حالیکه فیلم جلسات چندماه اخیر شورا نشان میدهد که همه لوایح درآمدی شورا زمین خورده است.
برای خوشامد دیگران جواب دادید
در این حال کشاورز نماینده شهردار پاسخ داد: خانم دکتر ما قضاوت خودمان را داریم و برای خوشامد دیگران چیزی نمیگوییم و تقوی پاسخ داد: اتفاقا برای خوشامد دیگران جواب دادید. برای اینکه ترسیدید لایحهتان رأی نیاورد.
فردای تصویب، اعلام عدم تصویب کردند
در این میان صلحجو به حلقه کوچک اطراف خود که جمعی از مدیران و کارکنان شهرداری و تعدادی از خبرنگاران بودند گفت: به لایحهای که همه رأی داده و تصویب شده بود فردای آن روز با بروز یک بحث یک نقطه اضافه کردند و نوشتند “تصویب نشد.” بهنامزاده مجبور است عدم تصویب لوایح را تکذیب کند چون ممکن است همین لایحه تصویب شده را هم صبح تصویب نشده اعلام کنند.
عمدا شما را مخاطب قرار میدهند
صلحجو در پاسخ به یکی از کارکنان شهرداری که گفت شورا نباید ما را مخاطب قرار دهد و چنین سوالی بپرسد، پاسخ داد: عمدا شما را مخاطب قرار میدهند تا شما را به جان هم بیاندازند. کارمند شهرداری مجبور بود این پاسخ را بدهد چون در لایحه امشب پای ۳۵۰ میلیون درآمد در میان بود و ممکن بود لایحه تصویب نشود. وگرنه تعداد زیادی از لوایح ملکی ما حتی بخاطر ۱۰ میلیون تومان عقب افتاده است.
نقش من کاهش تنش است
کشاورز، نماینده شهردار در جلسات شورای شهر نیز در پاسخ به اظهارات مطروحه گفت: من اینجا یک نقش دارم و آن کاهش تنش است. با وضعیت موجود ما کلی عقب هستیم و اگر دامن به تنش بزنیم همین خدمات را هم نمیتوانیم بدهیم و در این شرایط تقصیر شهروندان چیست؟
رسانهها واقعیت را بگویند
وی از خبرنگاران و رسانهها خواست: نه برای خوشامد این و آن بلکه با تحقیق به بیان واقعیت بپردازید. رسانه آگاه است و خود میداند باید چه کند. نیاز به گفتن من و بقیه نیست. کار
رسانه تنویر افکار عمومی است، هم عدالت دارد هم تخصص و هم انصاف و من حق قصاوت ندارم. اگر قرار باشد رسانه نظرش را به حرف من و ما عوض کند دیگر رسانه نیست. اگر رسانه نباشد همین مقدار نظارت اجتماعی هم وجود نخواهد داشت.
در انتظار ۲ مسأله اساسی
این یک بُرش از واقعیتی نامطلوب است که در دل شورای شهر جریان دارد، درحالیکه شهروندان قزوینی تصور میکنند نمایندگانشان در حال دفاع از حق و حقوق آنها هستند.
حالا باید منتظر ۲ مساله ماند. اول اینکه اعضای شورای ششم (به جز یک الی دو نفرشان) با کارنامهای که در این سه سال از خود برجای گذاشتهاند آیا باز روی روبرو شدن با مردم و چانهزنی برای گرفتن رأی آنها را خواهند داشت؟ و دوم اینکه آیا مردم قزوین همچنان این افراد را به نمایندگی خود برخواهند گزید؟
انتهای پیام/